112

РИОСВ-Хасково глоби кмета на Харманли

РИОСВ-Хасково глоби кмета на община Харманли Мария Киркова с 500 лв. Причината е, че със заповед одобрила Подробен устройствен план без проведена процедура по реда на Глава шеста от Закона за опазване на околната среда, , съобщиха от екоинспекцията (ВИЖ ТУК!). Три наказателни постановления за общо 1800 лв. са издадени през януари.

За неизпълнение на предписание по Закона за защита от вредното въздействие на химичните вещества и смеси с 1 000 лв. е санкционирана фирма от Свиленград. Физическо лице е глобено с 300 лв. за реализирано инвестиционно предложение, което не е съгласувано по реда на Закона за биологичното разнообразие.

През месеца са извършени 66 проверки. Дадени са 24 предписания за отстраняване на установени нарушения или за изпълнение на екологични изисквания.

За констатирани административни нарушения на екологичното законодателство е съставен акт за реализация на инвестиционно предложение в границите на защитени зони от Екологичната мрежа Натура 2000 без проведена процедура по реда на Закона за биологичното разнообразие.

През януари са почистени 12 нерегламентирани сметища.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?