Следвайте ни

РИОСВ глоби незаконна морга в Димитровград

viber icon

Акт на физическо лице от Димитровград за незаконна автоморга наложи РИОСВ-Хасково. Санкционираният  събирал и съхранявал излезли от употреба МПС без разрешително.

През март екоинспекторите са извършили 178 проверки на 166 обекта. Дадени са били 60 предписания за отстраняване на нарушения. Съставени са били три акта и е издадено наказателно постановление за 2000 лева.

Сред глобените са месопреработвателно предприятие в Димитровград за неизвършени собствени периодични измервания. За неизпълнение на дадени предписания бил съставен акт и на хасковска фирма. През отчетения месец ​имало наложени две принудителни административни мерки - на фабрика в село Пепелище, община Кърджали, за ограничаване на производствената дейност, и отново на физическо лице - за спиране на дейността на автоморга в хасковското село Манастир.

През ​март ​били почистени нерегламентирани сметища в землищата на селата Пъдарци и Македонци, община Кърджали, и свиленградското с. Младиново.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?