25
Следвайте ни

Резнаха лентата на още 5 санирани блока в Свиленград 

viber icon

Лентата на още 5 санирани жилищни блока бе прерязана в Свиленград. Напълно обновени са блокове 2, 3, 7,  9 и 12 в кв. „Простор“, в които живеят общо 146 домакинства. Жилищата им вече са в по-горен клас „В“ на енергопотребление. Това пряко ще допринесе за намаляване на крайното потребление на енергия и намаляване на емисиите на парникови газове.

„С мерките, които реализирахме по проекта, подобрихме не само енергийната ефективност на многофамилните жилищни сгради, но също облагородихме градската среда в кв. „Простор” и най-вече подобрихме дълготрайността и експлоатационните качества на по-голямата част от блоковете в този квартал, коментира кметът арх. Анастас Карчев. 

Парите за ремонтите са от Оперативна програма "Региони в растеж" , която предостави  1 274 969,96 лв. Националното  финансиране на сградите е 224 994 лв. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?