25
Следвайте ни

Ресторанти на тезгяха, поне 20-на се продават в Хасково 

viber icon

Пандемията нанесе непоправими щети на ресторантьорския бизнес.  Поне 20-на са заведенията в Хасково, които се продават. Сред сложените на тезгяха са както квартални кръчми и кафенета, така и ресторанти  за по 200 души, а също и търговски комплекси със заведения и магазини, показа наша проверка в сайтовете за продажба на имоти. 

За много от тях трудно ще се намерят купувачи, тъй като цените са високи, а на всички е ясно, че подобна инвестиция скоро не може да бъде избита, тъй като бизнесът трудно ще се върне към предишните печалби,  смятат брокери. В много от обектите са вложени сериозни средства от банкови кредити, които трябва да се връщат. В сегашната ситуация изход за собствениците е продажбата. В същото време тя е възможна само ако сградата е подходяща за друг бизнес, смятат те. 

Напълно обзаведен, оборудван според модерните изисквания, ресторант в Южната индустриална зона, се продава за 328 200 евро. Става въпрос на комплекс на два етажа, изключително вървежен преди пандемията, в който често гостуваха звезди. За работещо заведение за бързо хранене в идеалния център с право на строеж на още 3 етажа се искат  260 000 евро.

За 153 400 евро се продава и ресторант с басейн в кв. „Македонски“. Търси се нов собственик и на напълно обзаведено и оборудване кафене на бул. „Раковски“  срещу 90 000 евро. 

На тезгяха е и ресторант  в кв. „Каменни“, за който се искат 115 000 лв. За 64 000 лв. се продава заведение с детски кът в кв. „Л. Каравелов“. Поне 10-на са кварталните заведения, които също се продават и не работят от доста време. Така е и със заведения в центъра на града, в които преди пандемията трудно можеше да се намери място.

За продажба е обявен и имот  в новопостроена сграда на пъпа на центъра. За обекта, който е газифициран, но на фаза груб строеж, необзаведен и необорудван, се искат 1.2 млн. евро.

Пандемията тотално промени бранша. Оцеляват тези, които работят с храна за вкъщи. Зелените сертификати не пълнят заведенията. Заради несигурността персоналът се ориентира към други дейности. Времето на пълните заведения свърши, смятат още ресторантьори, които все още се опитват да оцеляват.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

България

България

29.12.2021 | 22:53

Разрушиха паметниците на ония лошия строй а сега паметниците на демокрацията ги разпродават!!

Отговори
1 1
ХЪШ

ХЪШ

29.12.2021 | 16:49

ПРОДАДОХА БЪЛГАРИЯ ! НИКАКЪВ КОВИД НЕ Е ФАКТОР ЗА ВС СЛУЧВАЩО СЕ !ЗАСПАЛИ ХОРА , СЪБУДЕТЕ СЕ ! ОБИРАТ НИ !

Отговори
7 2
Познайте от три пъти

Познайте от три пъти

29.12.2021 | 10:29

Мъ нъли това беше целта на конспирацията Ковидчо Да се ликвидира среден и дребен бизнес безработица и повече зависими роби на чифутската портокрация превземаща бавно но сигурно икономическия и политическия живот в света А празно живота не търпи Човек и 100 години ще се нуждае от ресторант и места за социален контакт и отдих Въпроса е кой ще са новите собственици на тези услуги Познайте от три пъти

Отговори
8 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?