112

Решетки за двама гастрольори, задигнали катализатори от 6 коли в Димитровград, третият с условно наказание

Две ефективни и една условна присъди получиха днес трима крадци гастрольори, задигнали катализаторите на 6 коли в Димитровград за 10 дни през май м.г.

Председателят на  Районния съд Иван Маринов наложи наказание от 2 години затвор на 39-годишния Цветан Иванов. Година решетки получи  29-годишният Петър Борисов, а третият от групата – 32-годишният Стелиян Каменов, бе наказан 9 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок.

Отнема се в полза на държавата и автомобилът, в който превозвали откраднатите части. Със същата кола бе арестувана тайфата през пролетта на изхода на Димитровград. Нанесената обща щета по обраните коли е за 2164,62 лв. Тримата отмъквали катализаторите, след като срязвали тръбите на ауспусите.

Делото се гледа по съкратеното съдебно следствие. Подсъдимите признаха изцяло вината си. Присъдата може да бъде обжалвана и протестирана в 15-дневен срок пред окръжните магистрати в Хасково.

Цветан Иванов е осъждан многократно за кражби и за шофиране без книжка, разказаха запознати с досието му. Той е от град Оряхово. От Враца е Борисов, който има съдебна реабилитация по право. Каменов, който до днес не е осъждан, пък е от ботевградското село Липница.   

 

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?