Следвайте ни

Републиканци за България: Търговците ще бъдат облекчени чрез разширяване на обхвата на патентния данък

viber icon

 

ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

Републиканци за България посетиха най-голямото тържище на Балканския полуостров – димитровградския пазар, където се срещнаха с търговци и граждани. Търговците споделиха, че вече цяла година работят при затегнати мерки и отчитат спад на продажбите. Димитровградският пазар е мястото, от където се изхранват десетки семейства. Продавачите отбелязаха, че хората вече не си позволяват да пазаруват по-скъпи стоки, а търсят най-необходимото заради намалелите доходи на домакинствата, безработицата и затворените производства. Републиканци за България имат дългосрочна политика в областта на финансите, икономиката и бизнеса.

Водачът на листата Радостина Циркова сподели, че партията е за запазване на плоския данък върху доходите и печалбата и за разширяване на обхвата на патентните данъци. „Ние сме за предвидима бизнес среда в България в полза на бизнеса и гражданите и сме против въвеждането на прогресивно подоходно облагане. Плоският данък доказа, че е ефективен и значително повиши приходите в бюджета през годините, поради което възнамеряваме да го запазим. Предвиждаме обаче разширяване на обхвата на патентните данъци. По този начин малките търговци, занаятчиите и много различни семейни бизнеси могат да бъдат облекчени, тъй като значително ще се намали контролният, административният и счетоводният натиск върху развиващите самостоятелна икономическа дейност", сподели Радостина Циркова. "Искам хората да печелят, а не да изнемогват", категорична бе тя.

Кандидатите за народни представители изслушаха и гражданите на специална предизборна шатра пред автогарата в Димитровград, които се оплакаха от безработица и липса на доходи. „Предлагаме повече средства да се насочат към развиването на умения според особеностите на всеки регион, нуждите на хората, бизнеса и инвеститорите. Поемаме ангажимента да предоставим повече гаранции за бизнеса, както и да работим за преодоляване на разминаването между търсените и предлаганите умения на пазара на труда. Това е особено голям проблем в Област Хасково", отбеляза областният координатор Димитър Димитров.

На 04.04.2021 година гласувайте с номер 21 в интегралната бюлетина. За държава с правила!

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Коментари (1)

Д/град

Д/град

28.03.2021 | 16:25

Цецо Асансьора е синоним на корупция.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?