Следвайте ни

Републиканци за България ще работят за разцвета на културата в България

viber icon

ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

Водачът на листата на ПП “Републиканци за България“ Радостина Циркова и други кандидати за народни представители се  срещнаха  с избиратели в Харманли. Специално посещение бе направено и на „Изворът на Белоногата“.

„Дълги години не се намери решение за възстановяване на „Изворът на Белоногата“. Тази културно-историческа светиня е сякаш забравена, както и много други паметници на културата в България. Искам да се погрижим за тях – това са символите на българщината, които ни съхраняват като народ“, сподели Циркова. „Всяка криза ще отмине, но човек без образование и култура остава завинаги ощетен. Затова като дете от артистично семейство ще работя усилено за разцвета на културата. Имам идеи, с които можем да променим облика ѝ в България“, коментира Радостина Циркова. Тя очерта само някои от възможностите за развитие в областта на културата.

- Отпускане на допълнителна финансова подкрепа за стратегически важните за страната културни събития. В България се провеждат ограничен брой събития с висока културна стойност и с международно значение. За да се повиши добавената им стойност, е необходимо те да бъдат допълнително подкрепени финансово и институционално.

- Връщане на киното в читалищната мрежа. Предвиждаме да извършим поетапна дигитализация на читалищните салони, както и да осигурим достъп до широка гама от филми и дигитално културно съдържание. Ще отпуснем и допълнително финансиране на читалищата – те трябва да бъдат средища за развитие на различни школи и изкуства и да съхраняват духа в малките населени места.

- Предвиждаме отпускането на стартъп грантове за млади предприемачи в сферата на културата за инициирането на събития в малките населени места. Така ще можем да покажем богатствата на Хасково в една различна светлина.

- Искаме дигитализиране на съдържанието на българските музеи. Предвиждаме поетапна дигитализация на артефактите от хранилищата на българските музеи. По този начин ще представим пред света значителна част от нашето културно и историческо наследство.

- Ще стимулираме представянето на българското културно съдържание в чужбина, за да популяризираме България зад граница. Предвиждаме и презентиране на България като културно-туристическа дестинация с цел насърчаване на туристическите оператори да представят страната като атрактивна дестинация за фестивален и събитиен туризъм.

Искаме Вашето доверие на 04.04 с номер 21 в интегралната бюлетина - за държава с правила!

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

: )

: )

30.03.2021 | 21:29

По-им отива името Корумпета за България.

Отговори
0 1
Порше

Порше

30.03.2021 | 14:54

Колко е жалко да гледаме как такива красиви места с история затъват заради безхаберието на държавата. Радвам се, че има още партии и политици които обръщат внимание на културата в България.

Отговори
1 1
БАЙКУШ

БАЙКУШ

30.03.2021 | 14:36

ТИЯ НЯМАТ ПРАВО ДА СЕ СНИМАТ ДОРИ НА ТАЗИ ПЛОЧА!!!!!!!!! ТА НАЛИ ТЕХНИЯТ ВОДАЧ Я ДОКАРА ДО ТУК!!!!!!!!!

Отговори
2 1
Вереч

Вереч

30.03.2021 | 14:26

Браво на Републиканци за България, единствената партия с приложими идеи! За това трябва да ги изберем!

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?