Следвайте ни

Ремонтират залата за щанги, обследват места за велоалеи в Хасково

viber icon

Да бъде ремонтирана залата по вдигане на тежести в спортния комплекс "Дружба", реши днес общинският съвет в Хасково. Докладната на кмета Станислав Дечев бе подкрепена с 37 гласа.

Така местната администрация получи зелена светлина да кандидатства по програмата на Министерството на спорта, даваща възможност за изграждането и обновяването на обекти държавна и общинска собственост.

По проект ​се предвижда подмяна на врати и прозорци в залата, нови подова настилка и отопление, подмяна на електрическата и осветителна инсталациии и други.

Съветниците подкрепиха единодушно предложението да се създаде комисия, която да обследва улиците, тротоарите и възможността за създаването на велоалеи в Хасково.

Комисията има срок за работа от поне 3 месеца, като до 15 март догодина трябва да представи доклад пред кмета, а после той да представи пред ОбС до 15 май пред общинския съвет количествено-стойностна сметка колко би струвал ремонт на проблемните тротоари и улици, както и за възможността за велоалеи в Хасково.​

Предложението за обследването на тротоарите е на общинския съветник Георги Пеев. Виктор Годжов предложи  да се включат улиците, а Мирослав Войников и възможността за създаването на велоалеи..

Местният парламент прие всички докладни в дневния ред на онлайн заседанието си.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?