Следвайте ни

Ремонтират за 14 млн. лв. 10 км от пътя Димитровград - Стара Загора

Основната рехабилитация на шосето започва на 1 юли

viber icon

Основен ремонт на пътя между Димитровград и Стара Загора започва от 1 юли. В общината вече е получено и възлагателно писмо. Това съобщи днес кметът Иво Димов. 

"Участъкът е близо 10-километров и ще бъде изцяло рехабилитаран", уточни градоначалникът. Общата стойност на проекта е 14 млн. лева. Изпълнител е хасковската фирма "АБ". В ремонтните дейности попадат и три мостови съоръжения. Те са до бившия рудник "Здравец", близо до село Радиево и трасето на стария мост над река Марица – на околовръстния път в Димитровград. По време на ремонта не се предвижда затваряне на отсечки, с изключение в района на един от разклоните за квартал "Млада гвардия".

"От близо три години работим с колегите от общинска администрация за осъществяването на тази цел. Това е, може би, последният участък от републиканската мрежа, преминаващ през територията на общината, който има крещяща необходимост от ремонт. Щастлив съм, че тази дългосрочна сага ще приключи и ще пътуваме по хубав път. Шосето е натоварено, затова надеждите бяха строителните работи да започнат по-рано, но по-добре късно, отколкото никога, коментира Димов.

Кметът добави , че следващата голяма цел в инфраструктурен план на екипа му е е да се осигурят средства за ремонт на моста над Марица, който се свързва централната част на града с кварталите "Марийно", "Вулкан" и "Черноконево". Нужни са 1.5 млн. лева, като вече е започната процедура. ​"Съоръжението е в окаяно състояние, с разместени греди и колони и е важно да бъде поправен колкото се може по-скоро", акцентира градоначалникът..

Мостът е от три части. В началото и в края има по един едноотворен подлез със светъл отвор от по 6 метра, през които преминават черни пътища. Централната част е 7-отворна, монолитна, стоманобетонна конструкция, система "герберова греда" с отвори по 24.5 м - двата крайни отвора, и между тях пет отвора по 31 м​етра Общата дължина на моста, включително крилата на подлезите, е 236.1 м.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?