Следвайте ни

Ремонтират ужасния път Хасково- Узунджово- Симеоновград

viber icon

 

 

 

Започва поетапен ремонт на 25 км от третокласния път Хасково – Узунджово – Симеоновград, съобщиха от АПИ. 

Строителните дейности, които са в три етапа, стартират от отсечката между с. Константиново и Симеоновград. В 5-километровия участък от днес се изпълняват подготвителни дейности, предвид подходящите метеорологични условия, като почистване на сервитута на пътя, подравняване на банкетите и др. Асфалтовите дейности ще се извършват през април. 

По време на ремонта отсечката ще бъде затворена и превозните средства ще преминават по обходен маршрут. Трафикът ще се пренасочва от кръстовището с общински път за с. Поляново, при 20-ти км, през с. Поляново, след това по път I-8 Хасково – Харманли, а от там през Харманли и по път III-554 до Симеоновград и обратно. Ще се допуска само преминаване на живеещите в селата Константиново и Нова надежда, както и на автомобили със специален режим на движение. 

Ремонтът включва нова асфалтобетонова настилка, подобрено отводняване, нови ограничителни системи /мантинели/, пътни знаци и хоризонтална маркировка. Мостовото съоръжение при 5-ти км ще е с нови тротоари и парапети. 

Изпълнението на следващите два етапа – от с. Константиново до кръстовището за с. Воден и след това в отсечката от кръстовището за с. Воден до пътен възел „Узунджово“ ще започне през пролетта. Предвижда се строителните работи в целия 25 км да приключат до края на годината.

Пътят е в повече от отчайващо лошо състояние и ремонтът се чака отдавна. 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?