Следвайте ни

Ремонтират спортни съоръжения в Хасково          

viber icon

Две от най- старите училища в Хасково – ПМГ и „Любен Каравелов“, бившата Руска гимназия, ще имат нови спортни игрища. Сумата, която община Хасково отделя за тях е 166 622 лв. , вече  е обявена обществена поръчка за строителството. 

Върху асфалтовата настилка на игрището на  Математическата ще има армирана бетонова настилка, а върху нея саморазливна спортна настилка от два слоя. Предвижда се монтаж на  футболни врати с размери 2м/3м за минифутбол с мрежа. Ще се ремонтират и стъпалата към сградата на физкултурния салон. 

Обновени ще бъдат и двете игрища на  ОУ „Любен Каравелов”, училище което имаше изключителна база, включително спортна,  навремето. 

Игрището за футбол и хандбал имаше  „тартанова“ настилка, която от години липсва. То не се ползва от години, тъй като е  в окаяно състояние , със запушени шахти и др. проблеми. 

Върху здравата бетонна настилка ще се  положи изкуствена трева, ще се разчертаят в различен цвят маркировки за  игрище за  минифутбол и хандбал.  

Училището има и баскетболно и волейболно игрище, които са с много лоша асфалтова настилка.

След ремонта й  двете игрища ще имат баскетболни конструкции с табло, ринг и мрежа и комплект волейболно оборудване.

Най- сетне ремонт ще започне и на стадион „Младост“, на който тренират много  млади футболисти и атлети.  С 417 535 лв. ще се поправи  лекоатлетическата писта. Предвижда се подмяна на двете негодни за експлоатация настилки на пистата с нова полиуретанова основа.

По цялата дължина на пистата трябва да има 4 коридора за дълго бягане, а в правия участък – 6 коридора за спринтови дисциплини. 

Футболният терен на стадиона ще бъде ремонтиран с пари от БФС. Надеждите са това да се случи тази година. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?