Следвайте ни

Ремонтират съоръжения на язовира край Димитровче

viber icon

 

Язовир  "Келанджика” край свиленградското с. Димитровче ще бъде безопасен за експлоатация, след ремонт на стената и други съоръжения.

Община Свиленград е обявила обществена поръчка за ремонт и възстановяване на изправното експлоатационно състояние на язовира. Предвижда се поодготовка на строителната площадка и временно строителство, изграждане и ремонт на облекчителни съоръжения, възстановителни дейности на Било стена за достигане на Кота 177,00, изграждане на контролно измервателна система и почистване на участък 500 м след язовирната стена. Целта е превенция от наводнения на населените места по поречието на реките Келанджика, Левченска и Марица, опазване живота на хората и защита на стратегическите инфраструктурни обекти АМ ”Марица” и ГКПП „Капитан Андреево”.

Парите са 600 621 лв. и са от  Оперативна програма „Околна среда“, която финансира проект на общината за  мерки за превенция и управление на риска от наводнения на яз. "Келанджика”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Доволни ли сте от чистотата в Хасково?