112

Ремонтират с над 2 млн. лв. спортната зала и стадион "Колодрума" в Свиленград

Стадион "Колодрума" и спортната зала в Свиленград са сред одобрените 41 сгради в България, които ще бъдат финансирани по процедура  за повишаване на енергийната ефективност на спортни и културни институции от Националния план за възстановяване и устойчивост. Това съобщиха от кметството.

За целта са осигурени 2 096 566.21 лв. 1 999 999,59 с ДДС безвъзмездна финансова помощ по и 96 566,62 с ДДС - съфинансиране от община Свиленград. Съгласно предварително изготвените енергийни обследвания след изпълнението на енергийните мерки двете спортни съоръжения в пограничния град ще постигнат клас на енергопотребление "А".

На стадиона ще бъдат монтирани на фотоволтаични панели, предвидено е и топлоизолиране на сградата му.

Дейностите по спортната зала включват изпълнение на инженеринг – проектиране, авторски надзор и строително монтажни дейности за въвеждане на енергийни мерки, енергоспестяващо осветление и монтаж на фотоволтаични панели.

Над 188 млн. лв. ще бъдат вложени в ремонт и мерки за повишаване на енергийната ефективност на спортни и културни институции в цялата страна, съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

В Хасковска област са класирани 5 проекта. Те са в общините Хасково, Свиленград, Харманли и Тополовград, уточнява още от МРРБ.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Стефан!

Стефан!

04.01.2024 | 16:08

Абе дано по скоро санират на хората панелните жилища пък после спортни зали каквото щът!

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?