Следвайте ни

Ремонтират с 600 000 лв. училището в с. Радиево

viber icon

С 600 000 лева ще бъде ремонтирано училище "Христо Смирненски" в село Радиево, към чиято сграда ще бъде пристроено и помещение за детска градина с 48 места, съобщиха от кметството в Димитровград.

Парите са осигурени, след като общината спечели проект по националната програма на МОН за строителство и ремонт на учебни и детски бази в страната, поясниха още от администрацията на градоначалника Иво Димов..

Проектът на стойност 600 000 лв. и включва реконструкция и пристрояване към съществуващата сграда на учебното заведение в селото. Капацитетът ще бъде за целодневно обучение в две групи по 24 деца от 4 до 6 годишна възраст от Радиево и околните шест села.

"С реализацията на дейностите ще се осигурят условия за пълен обхват на децата в задължителна предучилищна възраст. Ще се предостави желаната от родителите възможност за целодневно обучение на възпитаниците в общинска образователна институция в по-голяма близост до местоживеенето им", поясниха от кметството.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?