112

Ремонтират с 4.5 млн. лв. парк "Вапцаров" в Димитровград

С 4.5 млн. лв. от държавата ще бъде ремонтиран и рехабилитиран един от 3-те големи парка в Димитровград - "Никола Вапцаров". Това съобщи днес кметът Иво Димов, след като е подписал нужното споразумение с МРРБ.

Ремонтът ще е цялостен в урбанизираната част на парка, защото има и територия, която е извън нея, уточни градоначалникът. Пред централния вход ще има обособени паркоместа за хора с увреждания, а достъпността до парка ще е съобразен с техните потребности. Паркинг ще има и в северната част на "Никола Вапцаров".

"Както е известно, спечелихме и два по-малки проекта. Единият е за ремонт на зоокъта, а другият е за ново осветление, също в урбанизираната част. Сега те ще бъдат инплантирани към основния проект за 4.5 млн. лв.", уточни Иво Димов.

Реновирана ще бъде и сегашната детска площадка. Тя ще е разделена на две зони - за малчугани до 3 и до 13 г. Отделно от тях ще бъде изграден и приключенски кът. Освен това, в парка ще има площадка за минифутбол и комбинирано игрище за баскетбол и волейбол с трибуни за тях. Обособена е и зона за фитнес, а също така и трасе за екстремно каране на колела.

На територията на "Никола Вапцаров ще има още велоалея, пикник зона и отделно оригинални каменни шезлонги за отдих на открито. Предвидени са мобилни санитарни помещения за жени, мъже и хора с увреждания.

Очакванията са обновеният парк да бъде открит през лятото на следващата година.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?