Следвайте ни

Ремонтират общежитието на Езиковата

viber icon

Започва дългоочакваният ремонт на общежитието на Езикова гимназия „Асен Златаров“ в Хасково. Става въпрос за сградата, която се намира до бившата Руска гимназия. В момента блокът се разчиства, преди да започнат същинските дейности. Те са на 550 000 лв. и са отпуснати по програма на МОН. Общежитието трябва да се превърне в по- добра място на живеене и учене след ремонтите.

Междувременно Община Хасково обяви отново поръчката за ремонта на спортните игрища на Математическата и ОУ „Любен Каравелов“. Поръчката от опрели е прекратена, тъй като единственият участник „Ата-Строй“ не е декриптирал ключовете за ценовото си предложение в срок.

Поръчката е за 166 622 лв. без ДДС. С тях ще прави ремонт на игрище на ПМГ до физкултурния салон, като асфалтовата настилка ще бъде заменена със саморазливна спортна настилка.

Ще обнови и занемареният комплекс от игрища в „Любен Каравелов“, които са до  общежитието на Езиковата гимназия. На игрището ще има изкуствена трева, то ще бъде разчертано за няколко вида спорт. Ще се ремонтира и игрище от другата страна на физкултурния салон на училището.

Офертите по новата обществена поръчка се  събират до 13 август. Така учениците от двете училища няма да има нови игрища  в началото на новата учебна година.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?