Следвайте ни

Ремонтират културен дом, театър и парк за общо 4.7 млн. лв. в Димитровград

viber icon

Община Димитровград избра изпълнителите на три от мащабните проекти, които ще се изпълняват по оперативна програма "Региони в растеж”. Общата стойност е 4 700 426.19 лв.

Столичното "Геострой” АД ще прави реставрация и ремонт на Културен дом "Химик", включително с прилежащите му площи. Фирмата е спечелила обществената поръчка на общината с оферта от 2 136 122,47 лв., пише в протокол по процедурата. Проектът предвижда цялостен ремонт и реконструкция на обекта и превръщането на сградата в съвременна многофункционална зала за театрални представления, концерти, конференции, изяви на самодейни танцови и певчески състави, кинопрожекции и основно обновяване на всички прилежащи площи.

Основното обновяване на Драматичен театър „Апостол Карамитев” ще се възлага на определения изпълнител "Каро Трейдинг". Софийското дружество е подало оферта за 1 106 303,72 лв. Предвижда се цялостен ремонт на залата на театъра и всички функционални системи, при привеждането им в съответствие с всички европейски норми и изисквания за съвременна модерна театрална зала.

За изпълнител на проекта по благоустрояване и реконструкция на парк "Марица“ в Димитровград, е определено дружеството "Маридел 2012" от Етрополе. Оферта за изпълнение на дейностите е за 2 458 000 лв. Проектът за парк "Марица“ предвижда полагане на плътен асфалтобетон 50 000 кв. м. по съществуващи алеи и вибропресовани павета; изграждане на детски площадки, ротонда, фитнес, скейтборд площадка, приключенски кът, нови пейки с облегалки и изцяло обновяване на осветлението в парка.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?