Следвайте ни

Ремонтират безвъзмездно тавана на читалището в Крепост

viber icon
КРЕПОСТ, Михаил МИХАЙЛОВ

Ремонтират безвъзмездно тавана на читалището в Крепост. В четвъртък започна ремонт на срутилият се преди месеци  таван на Народно читалище "Селска пробуда - 1927" в димитровградското село. Преди повече от половин година част от таванът, който е с гредоред се срути и напрактика голямата зала на културното средище стана неизползваема.

От ръководството на читалището благодариха на хасковската фирма "Аква 3" ООД, която е поела напълно безвъзмездно ремонта на повредената част от тавана. От строителната фирма започнаха ремонта на компрометираната част още в четвъртък. Над 20 кв.м от тавана е за поправка, а трябва да се сменят и плоскостите на част от окачения таван.

Секретарят на НЧ "Селска пробуда - 1927" Димитрия Русева изрази благодарност от името на ръководството му и всичките му членове към управителите на фирма "Аква 3" ООД Михаил Александров и Боян Бузов. Те решиха да ни направят този подарък в навечерието на юбилейната ни година. През 2017 година храмът на българския дух в Крепост ще отпразнува 90 годишен юбилей.

Припомняме, че хасковската фирма, която освен със строителство се занимава и с недвижими имоти има и голяма кравеферма в землището на село Крепост. Имено затова шефовете и са решили да подпомогнат читалището в голямото село.

Крепосткото читалище е едно от най-активните по селата в цялата област Хасково. Там редовно репетира фолклорната група, която е със статут на представителен за страната хор. Библиотеката му е богата, а има и компютърна зала оборудвана с техника по програмите на "Глобални библиотеки".Фасадата му е изрисувана с уникални творби на братята художници - Панчо и Христо Паневи. А преди година беше направен ремонт на покривът му и бяха подменени всички керемиди./Марица

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Доволни ли сте от чистотата в Хасково?