112
Следвайте ни

Ремонтират белодробната болница в Хасково

viber icon

Общинският съвет в Хасково даде зелена светлина за ремонта на  Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ). Местните парламентаристи  гласуваха единодушно на извънредното си заседание белодробната болница в квартал "Болярово" да бъде ремонтирана по проект на здравното министерство. 

Лечебното заведение ще получи инвестиционно финансиране в размер на 224 228 лева по процедурата "Мерки за справяне с пандемията" по ОП "Региони в растеж". Дейностите са насочени към укрепване на капацитета на болничната мрежа, обособяване на изолирани структури за лечение на пациенти с COVID-19 към болници, осигуряването им с оборудване и други.

Общинските съветници утвърдиха и резултатите от конкурса за управител на СБАЛПФЗ, в който единствен кандидат беше досегашният управител д-р Веселин Калфов. Той спечели отново шефското място.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?