Следвайте ни

Ремонтират 12 пътни възли и отсечки в Хасковска област

viber icon

Ремонти на 12 пътни отсечки, възли и съоръжения ще бъдат започнати, продължени и довършени тази година в региона, съобщи областният управител д-р Стефка Здравкова.

Цялостна рехабилитация ще бъде извършена на участъка на път Е-80 Хасково - Пловдив от землището на Хасково до с. Върбица. Работата ще стартира през май-юни. Предстои укрепването  на тежко свлачище и подновяването на настилкатада бъде укрепено, а настилката на шосето Свиленград - с. Генералово. Проектът е по оперативната програма "Околна среда".

На три етапа ще бъде преасфалтиран пътят Хасково - Симеоновград, край който е и една от топдестинациите на туризма в областта - Александровска гробница. 

В община Симеоновград ще бъде рехабилитиран и тежкият участък до село Васил Левски от старозагорската община Опан. 

Ще бъде основно ремонтирана и печално известна с лошото си състояние от десетилетия 23-километровата отсечка Тополовград - село Светлина, заради която постоянно валят жалби до отговорните държавни институции. Друг участък, за който има брожения от местното население, и който ще бъде реновиран, е Свиленград - с. Маточина. 

Ремонти са планирани и за два пътя в община Маджарово - от общинския център до с. Дъбовец в съседната община Любимец и до с. Върбово в община Харманли.

Ново кръгово движение ще бъде изградено на кръстовището на път Е-80 и пътя за Гърция в района на свиленградския квартал "Капитан Петко войвода". Пред довършване е няколкокилометров участък от пътя Димитровград - Стара Загора, като сега тече ремонтът на моста над река Марица. Рехабилитира се и мостът на река Тополница на пътя Тополовград - Харманли, добави д-р Здравкова.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?