Следвайте ни

Ремонтираха училището в Книжовник с 91 660 лв.

viber icon

Община Хасково ремонтира покривите на ОУ "Васил Левски" и на столовата към него в с. Книжовник. Общата стойност е за 91 660 лева., съобщиха от администрацията на градоначалника Станислав Дечев.

Извършен е демонтаж на керемиди, частична подмяна на дървена конструкция, цялостна нова обшивка с дъски, поставена е битумна мушама, монтирана е летвена скара. Направени са нови капандури и улуци, водосточни тръби, поправени са комините.

Цялостният ремонт на покрива е на стойност 71 514 лева. Сградата на училище "Васил Левски" е построена през 1928 година. Това е първият цялостен ремонт на покрива на училището от десетилетия.

Успоредно с тези дейности е направен и ремонт на покрива на столовата към същото школо. Там е демонтирана компрометираната хидроизолация, направени са циментова замазка и нова хидроизолация с посипка на газопламъчно залепване. Стойността на тези ремонтни работи е 20 146 лева. Те са част от обществена поръчка, която обхваща няколко обществени сгради в малките населени места от община Хасково.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?