Следвайте ни

Ремонтираха площадки и дворове в 3 училища за 500 хил. лв.

viber icon

Три от училищата в Хасково са с обновени спортни площадки и дворове преди старта на новата учебна година. Те са реализирани по проект, съобщиха от кметството. Общата стойност за ремонтите е половин милион лева. Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ и ОУ „Христо Смирненски“ са с нови мултифункционални спортни площадки, а СУ „Васил Левски“ е с обновен училищен двор. 

В Езиковата гимназия са извършени ремонт и реконструкция на съществуващата  спортна площадка за футбол и баскетбол в двора на училището. Стойността е  – 160 900,00лв. без ДДС.
Изградена е нова спортна площадка  на мястото на съществуващата. Изпълнено е изравняване на неравностите и запълване на пукнатините в асфалтова настилка на игрището.Наклоните на терена са запазени с цел отводняване. Положена е спортна каучукова настилка с дебелина 10 мм. Новото игрище е оборудвано с две метални врати за футбол и с кошове за баскетбол. Въведена е и нова дисциплина – бадминтон. До ​площадката е изпълнена и зона за бягане. Изградена е метална ограда с височина 6 метра по контура на игрището с два входа. Монтираните врати са двукрили, като при отваряне на едното крило се осигурява отвор от 90 см, с което са изпълнени изискванията за достъпна среда за хора с увреждания и евакуация на хора. 

В ОУ „Христо Смирненски“ е ремонтирана спортна площадка за баскетбол и волейбол. Стойността на договора е  160 900 лв. без ДДС. 

В СУ „Васил Левски“ са извършени ремонт и реконструкция на дворно пространство. Стойността на договора е  115 900,00 лв. без ДДС.
Подменена е асфалтовата настилка и е изградена  висока ограда в южния край на игрището. Поставена е метална врата в източния край на имота за ограничаване на достъпа на външни лица в училището. Извършен е ремонт на съществуващата ограда  с подмяна на корозирали вертикални елементи и ремонт на шапката на подпорната стена. В двора на СУ „Васил Левски“ е монтирана нова метална ограда с нова стоманена входна врата. Извършен е ремонт и на предпазната ограда, която е монтирана върху подпорната стена на имотната граница с ул. „Стара планина“. Липсващите облицовъчни плочи на подпорната стена са възстановени. Стоманената конструкция на обекта е изцяло в условията на външна експлоатационна среда и за това е извършена антикорозионна защита. 

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?