Следвайте ни

Ремонт по пътя Хасково- Кърджали, движението е в едната лента 

viber icon

Започна ремонтът на кръстовището за село Войводово на първокласния път I-5 Кърджали - Хасково. Проектът предвижда обособяване на трета лента за ляв завой към общинския път за село то с ширина 3,2 метра, съобщиха от АПИ. Пътното платно ще бъде разширено двустранно, като се запази габаритът на съществуващите ленти. 

Кръстовището ще е с нови стабилизирани банкети и възстановено отводняването. Предвидена е нова хоризонтална маркировка, светлоотразяваща с рефлектиращи перли. Ще бъде монтирана нова вертикална сигнализация.

Целта на новата организация на движение е по-безопасно движение в участъка при изключително натоварения трафик в посока ГКПП „Маказа“. Значително ще се подобрят техническите параметри на съоръжението и за автомобилите, пътуващи от Кърджали и завиващи на дясно към Войводово.

При изпълнение на строително-монтажните работи в участъка трафикът се осъществява в една лента. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно поставената сигнализация. Очаква се ремонтът да приключи до края на годината, допълнихе от Апи. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Водач на МПС

Водач на МПС

06.10.2020 | 21:51

Къде има още пътни артерии, по които не са започнали ремонти- магистрали,пътища между градове и села. И това са пътища ,които са открити като нови преди месеци,една или най- много две години.И лошото е,че ремонта ще струва повече отколкото е бил строежа. Лапане, здраво и няма спиране.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?