25

Рекордните 8579 лв. от тениски събра „Хасково рок 2022“  

 

Днес бяха отворени дарителските кутии на „Купи тениска- подари мечта“ и пред журналисти бяха преброени средствата, събрани от продажбата на тениски с логото на ХАСКОВО РОК 2022. Събрани са 8579 лв. Към тях се прибавя и остатъкът от миналата година от 943,36 лв.Така за сумата от 9522,36 лв. ще бъдат направени музикални подаръци на други талантливи младежи и деца от община Хасково.

Заместник-кметът Мария Вълчева припомни, че през 2021 г. от кампанията „Купи тениска-подари мечта“ са събрани 3297 лева. С част от парите бяха купени музикални инструменти и сбъднати мечтите на Божана Тодорова, Косара Тенева, Петър Бъчваров и Мартин Тодоров. Бъдещите музикални звезди на Хасково получиха микрофони, клавир и китара. И четиримата се занимават с музика в школите на ОНЧ „Заря-1858“.

Благотворителната кауза  е част от ХАСКОВО РОК. Рок-фестът е една от проявите на кампанията „Хасково срещу дрогата“ на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и община Хасково. Община Хасково и Комисията изразява своите искрени благодарности към всички фенове на рок музиката и на всички дарители, които се включиха в Благотворителната кауза „Купи тениска- подари мечта“.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?