Следвайте ни

Рекорден бюджет от 104 млн. лв. прие ОбС-Хасково

viber icon

Рекорден бюджет от 104 402 000 лв. за т.г. приеха днес общинските съветници на Хасково след около час дебати в онлайн заседанието си. 

32-ма подкрепиха финансовата рамка, 7 бяха против, един се въздържа.

От ГЕРБ подчертаха, че бюджетът е с 27 млн. лв. от миналогодишния. Според БСП за много приоритетни области нямало предвидени достатъчно средства. 

„Бюджетът е реалистичен и изпълним. За селата в хазната има предвидено двойно повече, а за пръв път от много години се планират 2,5 млн. лв. за ремонт на улици“, коментира кметът Станислав Дечев. 

Инвестиционната програма е за близо 16 млн. лв., а постъпленията от местни данъци и такси се очаква да са почти 11 млн. лв. 

Голям ръст бележи "перото" за жилищно строителство, благоустройство и комунални услуги, което нараства с към 15 млн. лева, спрямо миналата година.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?