Следвайте ни

Рекорд от 35 цигулари на конкурса „Проф. Н. Симеонова” 

Едва 5-годишна пловдивчанка е най- малкият участник 

viber icon

35 са младите  цигулари,  които ще участва в тазгодишния конкурс „Проф. Недялка Симеонова” . Това е своеобразен рекорд спрямо предишни  издания, съобщи Цанислав Петков диригент на Камерен оркестър Хасково.  Участниците от 6 държави- Молдова, Русия, Холандия, Словакия, Сърбия и България, са разпределени в четири възрастови групи. Най-малкият  е само на 5 години, това Тереза Терзийска от град Пловдив. Общият награден фонд, който Община Хасково дава на участниците е 6 900 лв., разпределен между четирите възрастови групи.

  Музикалните дни ще бъдат открити на 18 октомври в 12:30 ч. в Театър „Иван Димов”. На 20 октомври от 16:00 ч. ще се състои  церемония по награждаване на участниците и галаконцерт на лауреатите. 

На 18 октомври от 11.30 часа в Театър „Иван Димов“ ще бъде открита изложба на  Мичо Димитров, който е член на журито на конкурса. От 19.00 часа в ОНЧ „Заря“  ценителите на класическата музика ще имат възможност да чуят концерт на Камерен оркестър Хасковo със солисти: Мила Георгиева и Зорница Иларионова – цигулка и диригент Цанислав Петков

 

На 19 октомври отново в читалище „Заря“ в 19.00 часа ще се състои концерт на Оркестъра на Държавна опера – Пловдив. Солист - Мичо Димитров, диригент - Диан Чобанов, концертмайстор - Милена Липова.

Журито: 

Председател е Проф.Стефан Камиларов - преподавател по цигулка в Университета по музика и сценични изкуства във Виена, Австрия. 

Членове: Проф. Галина Буйновски - преподавател в музикален лицей „Чиприян Порумбеску”- гр.Кишинев и заслужил артист на Република Молдова,Мила Георгиева - концертмайстор на Симфоничния оркестър на радио Щутгарт, Германия,Мичо Димитров - концертмайсторна Оркестъра на Държавна опера –Пловдив, Румен Джуров - държавен експерт в Дирекция „Сценични изкуства и художествено образование“ към Министерство на културата.

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?