Следвайте ни

Регистрацията в Бюрата по труда по пощата или интернет

Съкратените могат да подават документи за обезщетения до 14 дни след отмяна на извънредното положение 

viber icon

Съкратените могат да се регистрират и подадат документи за обезщетения при безработица до 14 дни след отмяна на извънредното положение. Документите им ще се смятат за подадени в срок, съобщиха от хасковското Бюро по труда. 

За времето на извънредното положение всички нормативно определени срокове, касаещи определяне на правото и получаването на парични обезщетения при безработица спират да текат, уточниха от там. 

От Бюрото припомнят, че регистрация може да се заяви и по пощата или по електронен път по постоянен или настоящ адрес. Това става на [email protected] - само за периода на извънредното положение. Заявлението може да се изтегли от сайта на Агенция по заетостта.

Агенцията по заетостта продължава призива си „Останете си вкъщи!” и обръща внимание на желащите да посетят на място бюрото по труда, внимателно да преценят личните си възможности, както и рисковете за собственото си здраве и здравето на хората около тях в периода на прилагане на засилени мерки за ограничаване разпространението на коронавируса.

Заради извънредното положение и затворените заведения, магазини и мн. други, се очакват съкращения. Те вече са факт, тъй като не е ясно кога ще могат да заработят. Както по- рано съобщихме, само за първата седмица от извънредното положение 370 от областта се рагистрираха на борсите. През последните дни идват по 50-60 души.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?