Следвайте ни

Регионалната библиотека в Хасково подновява работата с читатели

viber icon

Работата с читатели подновява от утре Регионалната Регионалната библиотека "Христо Смирненски“ в Хасково.

От 1 декември м.г. заради ситуацията с COVID-19 не се допускаха читатели, а обслужването им ставаше във фоайето. От понеделник ще се работи по правила в условията на извънредна епидемична обстановка.

Заемната за възрастни и Читалня №1 ще работят от 8.30 до 18 часа, а детската заемна – от 8.30 до 17.30 ч., всеки ден без събота. Задължително е читателите да бъдат с маски и да се дезинфекцират във фоайето на библиотеката. В ​Читалня №1 ще се допускат до петима души, в заемната за възрастни – до четирима, а в детския отдел – до трима. Читател ще може да остане в заемните до 30 минути, а в читалнята до 1 час, като се спазва дистанция от 1.5 метра.

Библиотечни документи от фонда на читалните Краезнание, Изкуство и ​Читалня №2 могат да бъдат ползвани в ​Читалня №1 по предварителна заявка на телефон 0878 308 595.

Не се разрешава ползването на компютрите в библиотеката, а санитарните помещения временно са затворени. Препоръчително е търсените заглавия да се заявяват предварително по телефона или по електронен път. Читателите, които само връщат книги, могат да ги оставят във фоайето на библиотеката.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?