Следвайте ни

3-годишно дете бере душа заради травми и глад, разследват родителите

viber icon

Полицията и районната прокуратура в  Димитровград разследват родители на 3-годишно дете, доведено в болницата недохранено и с травми, съобщиха от апелативната прокуратура. 

Вчера  в 10,30 ч. в болницата в Димитровград за лечение е постъпило 3-годишно момченце, придружено от 23-годишната си майка. Жената съобщила, че синът й е получил гърч. При медицинския преглед е установено, че детето е недохранено, с предишна черепно-мозъчна травма и съмнение за малтретиране. Като причина за травмите майката  посочила падане на момчето по стълбите на къщата преди няколко дни.  Детето е преместено за лечение в пловдивска болница, като има опасност за живота му. 

Досъдебното производство е за причиняване на телесна повреда на дете, това е престъпление по чл. 129 от Наказателния кодекс. По него се извършват активни процесуално– следствени действия за установяване на причината за травматичните увреждания на детето и евентуалния извършител.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде ще посрещнете Великден?