Следвайте ни

Разследват болницата по сигнал на ДАНС

viber icon

За източване на пари от Здравната каса се води разследване срещу МБАЛ-Хасково, съобщиха от Апелативна прокуратура - Пловдив Става въпрос за използване на консумативи и медицински изделия при извършените интервенции – поставяне на стентове на пациенти на Инвазивното отделение.

Досъдебното производство се наблюдава от районното държавно обвинение по сигнал на териториалната дирекция на ДАНС. От ръководството на болницата засега се въздържаха от коментар, който ще бъде направен след приключването на разследването.

В подадения сигнал се твърди, че лекари ​от отделението съставяли документи с невярно съдържание, за да ​получи ​МБАЛ ​пари от НЗОК. Става въпрос за използване на консумативи и медицински изделия при извършените инвазивни интервенции – поставяне на стентове на пациенти на отделението.

След претърсване в болницата били открити и иззети общо 23 интракоронарни стента. Те били запечатани в алуминиеви опаковки и се предполагало, че са отчетени като реално използвани. По този начин ​на МБАЛ били  изплатени незаработени финансови средства от бюджета на Националната здравноосигурителна каса.

"Предстои да бъдат изискани документи, както от МБАЛ – Хасково, така и от РЗОК-Хасково, да бъдат проведени разпити на свидетели и при необходимост да бъдат назначени експертизи", казаха от прокуратурата.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Доволни ли сте от чистотата в Хасково?