112

Разследване за корупция! Областният управител на Хасково подаде оставка

Минко Ангелов: Пасквил, съшит с бели конци, се опитва да ме омаскари

Областният управител на Хасково Минко Ангелов е в отпуск и е депозирал оставката си, съобщи от трибуната в Народното събрание служебният премиер Гълъб Донев. Изявлението му бе в отговор на въпрос на народния представител от БСП Смиляна Нитова, също от Хасково, за сигнал за корупция и покровителстване на канал за контрабанда на парфюми.

Донев обясни, че тече разследване, което трябва да покаже дали сигналът е основателен. Той е подаден от Българска легия Антимафия до президенството. 

"Морално и почтено е да си депозирам оставката като областен управител, докато приключат проверките на отговорните институции, въпреки че изнесената информация е пасквил, съшит с бели конци и опит за омаскаряване с цел дискредитирането ми като борец за законност и справедливост. Аз съм в отпуск, за да няма съмнение, че оказвам контрол върху проверката на компетентните органи. Искрено вярвам в безпристрастността и независимостта им и в професионализма на извършваните от тях действия", написа Ангелов във фейсбук профила си. Там Ангелов допълва: "Аз съм с чиста репутация и няма от какво да се притеснявам, защото винаги съм бил честен пред съвестта си. През целия си житейски път винаги съм се водил от мотива да се развивам експертно като почтена личност и добър професионалист. Всяко мое действие е било съобразно законовите норми. Като активен гражданин и публична личност винаги съм се борил срещу корупцията, трафика и контрабандата през границата и именно в тази връзка е продиктувана клеветническата кампания, която се води срещу мен. Като представляващ институцията Областна администрация - Хасково и положил клетва като областен управител на Хасково винаги съм работил, спазвайки законите на страната и в интерес на българските граждани.

За клеветническата кампания, организирана срещу мен, ще защитя правата си по съдебен път. Искрено вярвам в безпристрастността и прозрачността на правораздавателните органи. Вярвам, че справедливостта ще възтържествува и ще докажа правотата си“.

В момента временно изпълняващ длъжността областен управител е Мартин Узунов.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Мазгалов

Мазгалов

30.11.2022 | 07:50

Червена атака по хората на Радев.Някой дали знае какво става в тая държава? Кой , кой е? Водата е доста мътна и предполага улова да продължи да е успешен както през целия преход.

Отговори
6 0
мафия

мафия

30.11.2022 | 06:38

Тук се окрадоха десетки милиони за последните 10 години, а никой не е в затвора.

Отговори
5 0
Недев

Недев

30.11.2022 | 07:53

То не се спряло да се краде,май.Шайка разбойници шета из града и слугинажа им ръкопляска.

Отговори
4 0
Нимое да биде

Нимое да биде

29.11.2022 | 21:52

Кмет и Областен управител корумпирани Немое да биде Тва са хора отдали са се самоотвержено за благото на Народонаселението Най много да се получи някъкав фал и да заживее заедно със любовницата си Има ли Кмет или Областен управител без любовница Това си е традиция и съответни финансови разходи А разходите откъде Значи няма курумпиран Кмет и Областен

Отговори
2 1
САМО РАЗТРЕЛ  Е    СПАСЕНИЕТО ........................................

САМО РАЗТРЕЛ Е СПАСЕНИЕТО ........................................

29.11.2022 | 21:48

И КОНФИКСАЦИЯ -------ДО ДОЛНИ ГАЩИ НЕЗАВИСИМО КЪДЕ СЕ НАМИРАТ ПО ЦЯЛ СВЯТ ------ПОЛЗА НА ........ДЪРЖАВАТА ........ МАЙКА БЪЛГАРИЯ ............

Отговори
3 1
САМО РАЗТРЕЛ  Е    СПАСЕНИЕТО ........................................

САМО РАЗТРЕЛ Е СПАСЕНИЕТО ........................................

29.11.2022 | 21:43

КОЛКО ИМА ЗА РАСЛЕДВАНЕ ,,,,ПИТАЙТЕ .......ГЕШЕф.... БЕДНА ВИ ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ( фантазззззззззззззззззззиииииииииииииииииияяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяттттттттттттттттттттттттаааааааааааааааааааааааааааааааа) ОТ 1989----------------------------- 2022 ГОДИНА .....................................................ТОТАЛ ЩЕТА...............................................................................МАЙКА БЪЛГАРИЯ.......................................................................................

Отговори
2 1
Минку Шанела

Минку Шанела

29.11.2022 | 19:31

Нито парфюми съм крал, Нито парфюми съм мирисал Ако не вервате питайте Поптодорова

Отговори
12 0

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?