Следвайте ни

Разпределят 60 000 лв. за дигитални системи в училищата в Димитровград 

viber icon

По 10 000 лв. могат да получат училища в Община Димитровград, за да внедрят дигитални системи в образованието, ако се възползват от нова програма. Тя е с годишен бюджет от 60 000 лв. и предстои да бъде приета на заседанието на ОбС следващата седмица. 

Последното десетилетие се наблюдава невиждан технологичен разцвет във всички области на обществения живот. Навлизането на дигиталните технологии за общуване и комуникация, споделяне и съхранение на информация, съдържание и приложение във всекидневието оказа влияние върху всички сфери на частния и обществения живот. Образованието също е изправено пред предизвикателства, което налага те да бъдат подпомогнати в усилията им да са в крак с новото.

Основната цел на общинска програма “Модернизация в системата на училищното образование чрез дигитални технологии” е да подкрепи финансово училищата за подобряване обезпечеността с дигитални устройства, приложение и решения в сферата на информационните и комуникационни технологии за образованието, както и за повишаване на капацитета на кадрите, работещи в образованието да отговорят на предизвикателствата на съвремието.

Срокът за кандидатстване по програмата ще е от 01.06.2021г. до 31.07.2021 г., а за изпълнение на дейностите - до 30.11.2021 г. Ще се финансира оборудване на кабинети, придобиване на програмни продукти и лицензи за образователни решения по роботика, информационни технологии и програмиране, компютърно моделиране, оборудване и др. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?