25
Следвайте ни

Разпитват вещи лица по делото „Бисер“

viber icon

Разпитите по делото „Бисер“ се очаква да приключат днес в харманлийския районен съд, които започнаха във вторник. По процеса са призовани 88 свидетели и 11 вещи лица. На днешното заседание, което започва в 9.30 часа, предстои разпит на експертите. 

Обвиняема е бившият областен управител на Хасково Ирена Узунова. Според прокуратурата тя не е изпълнила задълженият си по предотвратяване на бедствието. 

На 6 февруари 2012 г. се скъса стената на яз. Иванова и заля селото, като вълната уби 8 души и разруши над 54 къщи. 

Собствеността на язовира все още не е изяснена. През годините местни жители са споделяли,  че той е ползван както от военните, така и от бившето ТКЗС.

Преди време пък като виновна за трагедията бе призната Община Харманли. Срещу администрацията бяха заведени около 30 частни дела от пострадали и наследници и тя тегли кредит от 10  млн. лв., за да плати присъдените  обезщетения. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?