Следвайте ни

Разградските семкаджии изчезнаха от Свиленград

Властите започват проверки на хората от Лудогорието, които демонстрират висок стандарт на живот без да работят

viber icon

Люпещите по цял ден семки разградчани изчезнаха от Свиленград. Няма ги вече близо седмица, а местните са раздвоени  да се радват ли, или да съжаляват.

В петък сутринта в града имаше осезаемо присъствие на жандармерията, съобщиха наши читатели. Това накара мнозина да помислят, че се провежда акция срещу разградските РР-та, както ги наричат тук, особено след извънредното заседание вчера.

По-късно стана ясно, че жандармерията е там, тъй като заради очакван мигрантски натиск от Турция и Гърция, са усилени патрулите по границата.

Пришълците се скатават, откакто стана ясно, че ОбС и службите се събират на извънредно заседание заради тях. То се проведе в четвъртък и бе закрито, но на него, според запознати, пpeдcтaвитeл нa ДAHC е заявил, чe cлyжбитe тpябвa дa paбoтят пoвeчe пo инвaзиятa нa пришълците.


Според е-svilengrad нaчaлникът нa пoлицeйcкoто yпpaвлeниe Димитъp Янaкиeв yвepил oбщинapитe, чe ce извъpшвaт пpoвepки пo cигнaли нa въпpocния кoнтингeнт, и пpeдлoжил пoлициятa дa пoлyчи oт общинската администрация спpaвкa зa aдpecнo peгиcтpиpaнитe PP-тa и пpидoбититe oт тяx жилищни имoти, зa дa ce пpeминe към пo-мacиpaни пoлицeйcки пpoвepки.


Πpeдcтaвитeлят нa HAΠ paзяcнил, чe тexнитe пpoвepки ca нa тepитopиaлeн пpинципи, и би cлeдвaлo дa ce извъpшвaт oт кoлeгитe им oт Шyмeн, Paзгpaд и т.н., в зaвиcимocт oт пocтoянния aдpec нa пpoвepявaнoтo лицe.


Щом НАП може да провери всяко малко магазинче да не би да скрие от държавата някой лев, защо да не погне хора без работа и трудов стаж , които карат последни модели джипове, купуват имоти в Свиленград и плащат наеми, при положение че единственото, което правят пред погледите на всички, е да люпят семки, коментираха свиленградчани. Някои от тях, отивайки на работа в петък сутринта, са били спирани за проверка на документите и багажниците.

Те се питат защо същите рутинни мерки не се прилагат към  пришълците. На всички е известно, че те са измамници, чиито жени зарибяват турци по телефона.

Фактът бе потвърден преди 2 години, когато при полицейска акция в няколко имота бяха открити устройства за заглушаване на сигнала на мобилните оператори, множество симкарти, мобилни телефони, лаптопи, а на покрива на една от сградите - дори предавател, свързан с рутер в жилището. Образувани бяха досъдебни производства. Тогава също за известно време гостите се скътаха, припомниха местни.

Повечето от тях се надяват пришълците да бъдат изгонени, тъй като дразнят с наглото си присъствие. Те не крадат, никого не притесняват, но всички знаем, че са измамници, и властите трябва да проверят откъде идват доходите им.


Има обаче и свиленградчани, които вече се притесняват от отсъствието им, тъй като именно тези хора правят обороти по магазини, заведения, бръснарници и т.н. Между другото не са малко хората от Лудогороето, които от наемателивече са наемодатели, тъй като имат по две жилища тук.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?