Следвайте ни

Раздвижване на „Акация“,погнаха 3-ма нарушители на карантината 

viber icon

Днешното слънце изкара махалата на открито. Цял ден хора се събират за групи, деца играят, а нашите са у дома, сигнализираха наши читатели.  Става въпрос за  ул. Акация“ до ВиК в Хасково,  където действително се събират хора, деца ритат топка върху подземните гаражи, въпреки призивите да си стоим вкъщи заради коронавируса. Кой ще ги глоби, за да спазвате и те социалната изолация, питат читателите ни. 

Междувременно в хасковската районна прокуратура се наблюдават три нови досъдебни производства за нарушаване на предписана задължителна 14-дневна карантина.

На 31 март 2020 г., в Хасково, на контролно-пропускателен пункт, екип на полицията е извършил проверка на лек автомобил, в който се намирал 19-годишен младеж. Установено било, че на 23 март 2020 г., той се върнал от Англия и бил поставен под карантина до 6 април 2020 г. Младежът обяснил на полицаите, че отивал до магазина, за да си купува телевизор. Служителите на МВР са го предупредили да не нарушава карантината и върнали на посочения адрес.  

На 1 април полици извършили проверка на адрес ,където трябвало да спазва карантина 55-годишна жена. Те установили, че тя се намира в друго жилище, като я предупредили да спазва указанията на РЗИ. Жената се била върнала от Нидерландия.

На 2 друг на адрес, където под карантина е 25-годишна жена, завърнала се от Нидерландия.  Отишла до роднини на мъжа си, обяснила, че искала да види баба му и останала в дома й 15 минути. Предупредена е да спазва указанията на инспекторите от РЗИ.  

Делата са взети под специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив, съгласно заповед на главния прокурор. 

След влезли в сила законодателни промени, наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от 10 000 до 50 000. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?