Следвайте ни

Районният съд в Харманли втори по натовареност в страната 

viber icon

Съдът в Харманли е втори по натовареност сред районните съдилища в страната с  по 42 дела на съдия на месец. Най- малко дела се падат на съдиите в Ивайловград- едва по 8 на месец. Това стана ясно на проведеното онлайн  Общо събрание на съдиите от  Окръжния съд в Хасково и съдиите, държавните съдебни изпълнители и съдиите по вписванията от районните съдилища в съдебния район,

Районният съд в Хасково е трето място след съдилищата в Монтана и Пловдив. Натовареността на Окръжния съд е над средната натовареност за страната  с 9 дела средномесечно на съдия по щат, а на база действителна натовареност е с 12 дела на съдия.

На Общото събрание бе поканена и взе участие, чрез онлайн платформата административният ръководител­ – председател на Апелативен съд–Пловдив -Магдалина Иванова, която поздрави всички съдии и съдебни служители от хасковския съдебен район с отчетените положителни резултати на работата през 2020 г., в условията на обявената в световен мащаб пандемия от Ковид -19. Съдия Иванова отбеляза, че ОС – Хасково е сред трите най-натоварени съдилища в рамките на апелативния район, след ОС-Пловдив и ОС-Стара Загора.

Административният ръководител-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура–Хасково - Иван Стоянов и директорът на ОД на МВР-Хасково – Ангел Цанков благодариха за цялостната организация на работата в съдилищата от съдебния район, въпреки напрегнатата – извънредна и усложнена епидемична обстановка. И двамата отбелязаха, че резултатите от работата на служителите на МВР и на прокуратурите в съдебния район се отчита по влезлите в сила съдебни актове на съдилищата по наказателни дела.

Председателите на Окръжен съд и на районните съдилища в съдебния район също изказаха своите благодарности на съдиите и на всички съдебни служители за работата в една необичайна обстановка предвид пандемията и  постигнатите резултати, които се дължат преди всичко на добрата организация в съдилищата в съдебния район.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?