Следвайте ни

Районна прокуратура-Хасково предаде на съд 112 за месец

viber icon

През август 2021 г.  прокурорите от Районна прокуратура-Хасково са решили по същество общо 165 наказателни производства, от които внесените в съда прокурорски актове са 103 срещу 112 лица. Това съобщиха от държавното обвинение

44 са обвинителни актове срещу 48 лица, 54 споразумения, чрез които е реализирана наказателната отговорност спрямо 59 ​човека и 5 предложения за налагане на административно наказание по реда на чл.78а от НК срещу петима. Образуваните бързи производства са 80 срещу 80 лица.

Най-голям дял от предадените на съд през предходния месец по внесени актове отмагистратите на Районна прокуратура-Хасково са за извършени общоопасни престъпления. Това са управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол и наркотици в срока на изтърпяване на административно наказание "лишаване от право да управлява моторно превозно средство"; служене с регистрационни табели, предназначени за друго МПС или управление на моторно превозно средство, което не е регистрирано по надлежния ред; причиняване на значителни вреди или телесни повреди при непредпазливо управление на МПС; държане на наркотични вещества без надлежно разрешение. Общият им брой е 34 лица по 34 прокурорски акта.

След това се нареждат, предадените на съд за извършени престъпления против дейността на държавни органи, обществени организации и лица, изпълняващи публични функции, в която глава са включени престъпленията, свързани с нарушаване на граничния режим - 25 човека по 22 прокурорски акта.  ​На съд са предадени и лица запрестъпленията против собствеността .- кражби, обсебване, унищожаване и повреждане на чужди движими или недвижими вещи,  документни престъпления, както и такива против брака и семейството,стопанството, против личността и реда и общественото спокойствие.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?