112

Растящ интерес от чужбина към виртуалната разходка в хасковската ХГ „Атанас Шаренков“

Успешно приключиха дейностите по обновяването и ревитализирането на Художествена галерия "Атанас Шаренков" в Хасково и читалище "Отец Паисий 1925" в село Войводово. Те бяха предприети по проект с европейско финансиране на стойност почти 470 000 лв. Това отчетоха на заключителна пресконференция ръководителят на проекта "Културно разнообразие в Хасково" Надежда Иванова.

„За ХГ „Атанас Шаренко“ бе закупено депо със стелажи за съхранение на картините в хранилището й, както и нова система за окачване на произведенията в изложбените зали. Това дава възможност за по-бързото им експониране“, сподели директорът на галерията Татяна Форева. Създадена е и възможност за онлайн разглеждане на постоянната експозиция (ВИЖ ТУК), като към тази 360-градусова виртуална разходка вече има растящ интерес и от чужбина. Организирани са две изложби с творби от фонда на галерията.

„В читалището в село Войводово бе осъществен ремонт на две зали, доставено е ново библиотечно обзавеждане и столове“, обясни ръководителят на проекта. „Благодарение на проекта събрахме изложба на народни носии на трите етноса, които населяват селото“, сподели и секретарят на читалището Светла Иванова.      

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?