112

Ръст с 14.05% на бюджета за м.г. отчетоха на публичното обсъждане в Хасково

Публичното обсъждане на Отчета за изпълнение на бюджета на Община Хасково за 2021 г. се проведе днес .

„Бюджет 2021 беше подготвен с цел преодоляване на щетите, нанесени от COVID кризата. Беше заложен баланс между възможностите и идеите за управление на финансите. В края на м.г. бюджетът достигна размер от 119 344 529 лева. Това е ръст с 14,05%“, отчете финансовият екип на община Хасково.

„Това беше една изключително трудна година за всички ни. Инфлацията ни притискаше всеки месец, най-вече по отношение на цените на електроенергията. Но въпреки това, през 2021 година успяхме да направим една сериозна крачка. Погасихме напълно кредита, теглен през 2012 година и така Община Хасково завърши 2021-ва без задължения“, обясни кметът Станислав Дечев.

„Успяхме да преодолеем трудностите в строителството и всички проекти, които бяхме стартирали, са завършени. Това са обекти, преди всичко, свързани с подмяна на ВиК-инфраструктура. Въпреки очакванията на фирмите, не беше направена промяна в законодателството и без никакви индексации, ние успяхме да работим по всички проекти в предвидените срокове“, уточни градоначалникът.  

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?