Следвайте ни

Ръст на COVID-19 в Хасково, ученици готвят за медиците  

viber icon

Има лек ръст на заболеваемостта от коронавирус в областта, надявам се да е плавно. Това съобщи  завеждащият на Инфекциозното отделение в хасковската болница д-р Красимира Кинова. В Инфекциозно има 19 пациенти с вируса, общо в трите специализирани отделения на болницата са 56. 

Днес д-р Кинова прие дарение от професионалната гимназия по туризъм. Единадесетокласниците приготвиха обяд за хората на първа линия в ковид отделенията. 32 порции агнешко, супа, салата и десерт донесоха 6-ма ученици и техните преподаватели.

Вчера те сготвили за медиците свинско, а утре ще ги зарадват с телешко. Месото е дарение от местна фирма, останалите продукти са от гимназията, коментира директорът й Пенка Георгиева. Учениците приготвят обяда по време на практиката си, но  жестът им е и проява на човечност, каза още тя. 

Макар че работят от сутринта, учениците са доволни, че могат да зарадват хората на първа линия, като им приготвят вкусен обяд. Готвенето е немислимо без желанието, казват още те. В утрешните порции  десертът ще е сладко сърце, споделиха в аванс младите майстори. 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?