Следвайте ни

Работодатели търсят кадри с опит, искат 5 г. от  сервитьори  

viber icon

Свободните работни места в Хасково се увеличават, става ясно от справката на Бюрото по труда. За все повече от вакантните позиции обаче се търси опит.

Поне 5 г. опит се изисква за няколко вакантни позиции за сервитьори, бармани и готвачи. Толкова е изискваният стаж по професията за шофьор на товарен автомобил. 2 години да е работил професията, е условието за майстор- транжор. 

Работодатели, които от доста време изпитват недостиг на работна ръка, вече искат задължително поне 1 г. работа  от шивачки и оператори на машина с надеждата да спрат текучеството неподходящи кадри. 

2-3 години стаж по професията се изисква и за счетоводители, касиери, машинен инженер и медицински сестри. 

Общо около 15 са вакантните позиции за висшисти. Много са тези за хора със средно, но професионално образование, като елекjричари, шлосери, монтажници и др.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (1)

СМЯХ

СМЯХ

17.10.2020 | 14:22

ИСКАТ ИСКАТ ИСКАТ....а какво дават ?? НИЩО..Жълти стотинки...искали да спрат текучеството ( сменянето постоянно на персонал )...Напротив..просто видяха че държавата остави само за март над 400 хиляди човека на улицата предимно от туристическия бранш и сега отново почват с КЛАСИЧЕСКИТЕ си характерни издевателства които са им заложени в тъ.пите им нагли и алчни кратуни..До преди 8 месеца се молеха на деца от 11 и 12 клас да им бачкат по кръчмите и хотелите като сервитьори,бармани,готвачи и прочие а от дне ИСКАТ..Жалки алчни т.вари....Утре като спре лудостта с измисления грип пак ще ви гледаме сеира на това как ревете като вдовица за Х.У.Й....искат от персонала минимум 5 години стаж...а те СОБСТВЕНИЦИТЕ имат ли и 1 година стаж в Образованието и развитието на туризма ? Имат ли си понятие от туризъм,хотелиерство и туристическа услуга ?? НЕ,,,Наемат едни прости,нагли и арогантни като тях Управители на хотели да им вършат черната работа а те само се чудят какви данъчни престъпления да извършат,как да прецакат държавата,работниците,клиентите и как да крадат..Жалка държава подобие на КЕ,НЕФ

Отговори
10 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?