Следвайте ни

Работодатели търсят хора с над 50 % ТЕЛК 

viber icon

Вече близо година фирми с над 50 души персонал обявяват свободни работни места и за хора с над 50% ТЕЛК. Задължава ги Законът за хората с увреждания, с промени в който, бяха въведени квоти.  

20-ина са тази места в хасковското Бюро по труда. Търсят се 10 монтажници на кабели, 2-ма шлосери, 6-ма специалисти в технически отдел на строителна фирма, както и технолог в хранително-вкусовата промишленост. Част от местата са обявени от доста време, а причината вероятно е, че трябва да се търсят подходящи хора поне 3 месеца, преди фирмата да се освободи от квотата. 

Сред останалите незащитени свободни работни места са за шивачки. Търсят се поне 20. Заведения търсят персонал. Недостиг на работници има и в различни производства, показва седмичната справка на Бюрото по труда. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?