Следвайте ни

Работници по схемата „Заетост за теб“ набират фирми в Хасково 

viber icon

Работодатели от Хасково искат да наемат работници, използвайки помощта на програмата „Заетост за теб“.  Търсят се сервитьори и готвачи. Освен в ресторантьорстовото, места по схемата  в Бюрото по труда са обявени за работници в производство и за мияч на превозни средства. 

Схемата се финансира от оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ , като цели да се преодолеят последиците от пандемията на COVID-19. Насочена е към търсещите работа и неактивните лица, включително трайно безработни. Част от финансовия ресурс е конкретно предназначен за хотелиерството и ресторантьорството, туристическата агентска дейност, секторите, които най- много пострадаха от пандемията. 

Извън схемата, много са обявените работни места в заведения, които набират бармани, сервитьори, готвачи, миячи. Традиционно се търсят оператори в различни производства, шофьори и много други. 

Местата за хора със средно и основно образование са много повече от тези са висшисти и специалисти. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?