Следвайте ни

Работници на „Неохим“ излизат на протест 

viber icon

На протест в защита на хляба си излизат в четвъртък работници на  „Неохим“.  4-те синдиката организират протеста в опит да се запазят работните места, той е насрочен за 17.00 часа, пред управлението на завода. 

Синдикатите настояват да не се предприемат съкращения до изясняване на цената на газа. Торовият завод е сред най- големите потребители на природен газ в страната и изряден платец. Непосилната цена на горивото и високите цени на въглеродните емисии поставят под въпрос съществуването на завода. В момента е в ход процедура по съкращения. В „Неохим“ работят 1000 души, цели семейства са ангажирани в него, заплатите  и социалните придобивки сред най- добрите в региона.  Социалните последици от съкращения и затваряне на производства биха били жестоки, казват от синдикатите. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?