25

Работеща мярка срещу пожари: Пасища се чистят рано сутрин

Въведената миналата година  мярка за чистене на пасищата до 10 часа сутринта даде резултат и намали пожарите в региона през лятото със 70% , въпреки че температурата за август е била с 3 градуса по-висока от средната. Това съобщи на заседание  на съвета за предотвратяване на бедствията  директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Хасково комисар Николай Вълчев, припомняйки, че  навлизаме в пожароопасен сезон.

Заместник-кметът на  Динко Тенев  каза, че трябва да се прегледат хидрантите по селата и да се помисли за поставяне на допълнителни. От своя страна, областният управител Катя Панева посочи, че е изискала от управителя на ВиК инж. Божидар Желязков да предоставя регулярно информация за инвестициите и текущото положение във всяка една община на територията на област Хасково.

Областният план за защита при бедствия ще бъде разгледан на извънредно заседание на 24 юни. Необходимо е допълнително съгласуване на информацията за програмата. Има и неща, които трябва да бъдат попълнени. За това даваме срок от две седмици, обясни областният управител . Основните теми в плана бяха разисквани и коментирани поотделно с всяка една община и институция в областта и към този момент няма забележки или препоръки, каза още тя.    

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?