Следвайте ни

"Язаки" спира работа до 5 април, БЧК носи храна на тираджите от колоната

viber icon

Завод „Язаки“ преустановява дейност до 5 април 2020 г. Това съобщи на днешното заседание на Областния кризисен щаб директорът на РЗИ- Хасково д-р Соня Димитрова. 

Връчени са предписания на търговски вериги, смесени магазини и предприятия за производство заради коронавируса. 

Старши комисар Ангел Цанков докладва пред Щаба, че се извършва непрекъсната проверка на карантинираните лица въз основа на списъците, предоставени от РЗИ-Хасково. Усъвършенства се видеонаблюдението на входно-изходните артерии на града за осъществяване на по-добър контрол. Органите на МВР следят ежедневно за спазването на заповедта на Министъра на здравеопазването за посещение на публични места.

На заседанието бе гласувано разпределението на получените от логистично-координационния център  150 респираторни маски (модел МП 70) и 1000 броя защитни облекла за полева работа. Щабът реши да бъдат предоставени на Центъра за спешна медицинска помощ – Хасково, на многопрофилните болници в областта и на ОД на МВР-Хасково. Днес пристигна и дарението на предпазни маски за многократна употреба от Професионална гимназия по лека промишленост „Райна Княгиня“. Те ще бъдат разпределени между поликлиниките в областния град. Директорът на гимназията Росица Иванова увери, че шиенето продължава и всяка седмица ще предоставя маски на Областния щаб.

Обсъден бе и нарастващият брой тежкотоварни автомобили, изчакващи по протежението на АМ „Марица“. Вчера, по искане на областния управител  д-р Стефка Здравкова, бяха предоставени допълнителен брой химически тоалетни поставени на отбивките на магистралата. Днес е започнало и почистването на АМ „Марица“ по протежението на колоната. От АПИ информират, че ще предоставят водоноски за нуждите на изчакващите шофьори, а от утре доброволци от БЧК, съвместно със служители на „Национално ТОЛ управление“, ще се включат в раздаването на храна и вода. 

Областният кризисен щаб взе решение да се обърне към Националния кризисен щаб с искане  да бъдат пренасочени средства от програмите по заетост за осигуряване на здравни медиатори, необходими за подпомагане работата на институциите за ограничението разпространението на епидемията от коронавирус.

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?