Следвайте ни

Пуснаха списъка на училищата с финансиране за "Дигитални класни стаи“ в Хасково

viber icon

За първа година община Хасково финансира училища от бюджета си по програма "Дигитални класни стаи“, съобщиха от кметството. До 19 миналия месец. директорите на всички  школа имаха възможност да кандидатстват за финансиране по една от трите дейности, свързани с дигитализиране на класните стаи.

Отпуска се финансиране по три дейности. Средства за визуализация и устройства за безжична връзка с тях.  Закупуване на преносими компютри съсSSD/ еММС памет и чувствителен на допир екран. Третата дейност е стартиране на цялостен училищен проект с минимум една паралелка по модела "Едно към едно – 1:1, с устройство за всеки ученик“ и въвеждане на дигитални процеси в училищната институция;

Общият размер на финансирането е 70 000 лв. В община Хасково постъпиха 10 проектопредложения. Комисията за разпределение на финансовото подпомагане по програма "Дигитални класни стаи", извърши оценка и класиране на постъпилите проекти.

Разпределението на сумите по вид дейности и училища, е както следва:

1. На ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ са отпуснати финансови средства в размер на 17 317лв. за Дейност 3 – Стартиране на цялостен училищен проект с минимум една паралелка по модела „Едно към едно – 1:1, с устройство за всеки ученик“ и въвеждане на дигитални процеси в училищната институция.

2. На ОУ “Христо Смирненски“ са отпуснати финансови средства в размер на          4 980 лв. за Дейност 2 - Закупуване на преносими компютри със SSD/еММС памет и чувствителен на допир екран.

3. На ОУ “Никола Й. Вапцаров“ са отпуснати финансови средства в размер на   5 000лв. за Дейност 2 – Закупуване на преносими компютри със SSD/ еММС памет и чувствителен на допир екран.

4. На ОУ „Св. Климент Охридски“ са отпуснати финансови средства в размер на    4 998лв. за Дейност 2 - Закупуване на преносими компютри със SSD/еММС памет и чувствителен на допир екран.

5. ОУ „Шандор Петьофи“  са отпуснати финансови средства в размер на 5 000 лв. за Дейност 2 - Закупуване на преносими компютри със SSD/ еММС памет и чувствителен на допир екран.

6. На СУ „Св. Паисий Хилендарски“ са отпуснати финансови средства в размер на 3 114лв. за Дейност 1 – Средства за визуализация и устройства за безжична връзка с тях.

7. На ПГДС “Цар Иван Асен II“ са отпуснати финансови средства в размер на 5 000лв. за Дейност 1 - Средства за визуализация и устройства за безжична връзка с тях;

8. На ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ са отпуснати финансови средства в размер на 4 320лв. за Дейност 1 - Средства за визуализация и устройства за безжична връзка с тях.

9. На НУ „Георги С. Раковски“ са отпуснати финансови средства в размер на 1 500 лв. за Дейност 1 - Средства за визуализация и устройства за безжична връзка с тях.

10. На СУ „Стефан Караджа“ са отпуснати финансови средства в размер на 850 лв. за Дейност 1 - Средства за визуализация и устройства за безжична връзка с тях​.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?