112

Пуснаха от килията под домашен арест в Хасково полковник, издирван за убийство в Турция

Под домашен арест от следствената килия излиза издирваният за убийство в Турция пенсиониран 63-годишен полковник Мустафа Гьокташ. Окръжният съд в Хасково измени днес мярката му за неотклонение в по-лека, след като назначената съдебномедицинска експертиза излезе със заключение, че Гьокташ страда от сърдечносъдово заболяване. То представлява риск за живота и здравето му. „Актуалното здравословно състояние на лицето е несъвместимо с условията на следствената килия“, е заключението на медиците.

Точно преди седмица 63-годишният бивш военен от Турция получи сърдечна криза в залата на Темида след края на съдебното заседание и бе откаран с носилка и линейка в отделението по кардиология на МБАЛ-Хасково.

Както вече сме писали, Офицерът е обявен за международно издирване с червен бюлетин на Интерпол след заповед за арест, издадена от Криминален съд – Анкара. В родината си Гьокташ е с обвинения за убийството на интелектуалеца и писател доц. Неджип Хаблемитоглу.и, а също за участие в престъпна група. Самият Мустафа твърди, че е натопен.

Сегашното определение за изменение на мярката за неотклонение може да бъде протестирано в 3-дневен срок от прокуратурата пред Апелативен съд – Пловдив. „Мустафа Гьокташ ще остане в килията за 3 дни, докато тече срокът за протест. На 24-ти т.м. ще бъде приведен под домашен арест“, коментира адвокат Антон Попов.

Насроченото дело по същество за исканата екстрадиция пък е на 25 ноември.  

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?