Следвайте ни

Пуснаха движението по моста над Марица за кварталите в Димитровград

viber icon

Възстановен от днес е трафикът по моста над река Марица в Димитровград с временна организация на движението, съобщи във фейсбук кметът Иво Димов. Разрешено е и преминаването на пешеходци. Съоръжението свързва централната част на града с кварталите от левия бряг – "Мариино", "Вулкан" и "Черноконево". Мащабният ремонт започна през октомври м.г.

"Довършителните дейности ще продължат още известно време, до цялостното приключване на проекта", коментира градоначалникът пред "Марица". Той допълни,  че  благодари на всички за проявеното търпение и разбиране, и се извини за забавянето. 

"Без да се оправдавам със сложността на проекта и многото възникнали проблеми.  Благодаря на хората от кварталите "Марийно", "Вулкан", "Черноконево" , от град Меричлери и на всички, които ежедневно бяха засегнати от създалото се  неудобство. Въпреки трудностите, се радвам, че започнахме рехабилитацията на този мост, който не бе ремонтиран от създаването си и вече беше в критично, предаварийно състояние. Смятам, че си заслужаваше! Сигурността и животът на хората са по-важни от всичко друго", допълни Димов.

Той сподели още, че понякога един кмет трябва да взема решения, които често пъти са непопулярни или не се приемат еднозначно и с необходимото одобрение от всички.  „През годините реализирахме няколко ключови проекта. Става въпрос за Водния цикъл, жп надлеза , а сега и ремонтът на моста над река Марица. Въпреки че тези проекти бяха съпроводени с напрежение, негативи и много нерви, мисля , че те са от изключително значение за бъдещето развитие на Димитровград”, обясни още градоначалникът. 

"Последният от тези ремонти се проточи повече, отколкото очаквахме, за което сигурно и аз имам вина. Както вече обявих, фирмата изпълнител ще бъде санкционирана", каза Иво Димов. 

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?