Следвайте ни

Пуснаха движението по "Марица" по пътен възел "Ново село"

viber icon

Пуснато е движението в ремонтирания 5-километров участък на АМ „Марица“ в отсечката от ГКПП „Капитан Андреево“ до пътен възел „Ново село“. Със завършването на ремонтните работи трафикът от Капитан Андреево към София ще преминава по обновено трасе по-бързо, удобно и безопасно, съобщиха от АПИ. 

Отсечката от 94+690 до км 99+500 на автомагистралата е ремонтирана по програмата на Агенция „Пътна инфраструктура“. Положена е нова асфалтобетонова настилка, ограничителни системи, знаци и маркировка. 

Ремонтирани са 5 големи съоръжения – пътен възел „Свиленград“, мостът над река Канаклийска, надлез над републикански път III-5509 Свиленград – Щит – Маточина, както и два селскостопански подлеза. Обновени са пътните плочи, хидроизолацията, дилатационните фуги и тротоарните конзоли на съоръженията. Продължават довършителни работи по долното строене, без да се възпрепятства транзитният трафик.

През миналата година бяха укрепени и три високи насипа в участъка между 99-ти и 101-ви км. Положена е геомрежа, нова настилка, мантинели и маркировка. С възстановяването на движението шофьорите ще преминават по изцяло обновено близо 7-километрово трасе на АМ „Марица“ в участъка от км 94+690 до км 101+700. 

Припомняме, че работата по участъка спря и тръгна след намесата на областния управител Минко Ангелов. Причината за преустановените ремонтни дейности  се оказа липсата на финансиране. Затварянето на участъка за дълъг период предизвика недоволството и на хората от Свиленград, които излязоха на протест на 2 юни. Областният управител подкрепи протеста, като се ангажира средствата за завършването на участъка да бъдат незабавно осигурени. Губернаторът постави въпроса за забавянето на ремонта на отсечката и липсата на финансов ресурс пред министъра на регионалното развитие и благоустройството доц. д-р Виолета Комитова и председателя на УС на АПИ Апостол Минчев. Благодарение на настояванията от страна на областния управител бе намерен финансов ресурс и ремонтните дейности бяха подновени още в деня на протеста.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?